Brie met portpruimen

AllerHande december 2001
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 dl rode port
  • 2 eetlepel(s) vloeibare honing
  • 8 gedroogde pruimen zonder pit
  • 1 bruin pistoletje
  • 1 eetlepel(s) allesbinder
  • 8 plakjes brie ca. 135 g
  • 4 takjes tijm

Instructies

  • In steelpan port met honing verwarmen.
  • Pruimen aan port toevoegen en port ca. 10 minuten tegen de kook aan verwarmen.
  • Pistoletje in 8 schuine, zeer dunne plakken snijden.
  • In broodrooster sneetjes pistolet goudbruin en krokant roosteren.
  • Pruimen met port al roerend met allesbinder binden.
  • Sneetjes pistolet over vier borden verdelen.
  • Op elk sneetje 1 plakje brie en 1 pruim leggen.
  • Garneren met beetje portsaus en takje tijm.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert / Fruit / Kaas / Nagerecht