Brinjal pahi

Ingemaakte aubergines
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 grote aubergines
  • 2 theelepel zout
  • 2 theelepel kurkuma koenjit
  • 1 eetlepel(s) zwarte mosterdzaadjes
  • ½ kop azijn
  • 1 middelgrote ui gesnipperde
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel(s) gember fijngehakte ,verse
  • 1 eetlepel(s) koriander gemalen
  • 2 theelepel komijn gemalen
  • 1 theelepel venkel gemalen
  • ½ kop tamarindepulp
  • 0,8 kop water heet
  • 3 verse groene pepers zonder zaad
  • 1 klein pijpje kaneel
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 2 theelepel suiker

Instructies

  • Snijd de aubergines in dunne plakken, wrijf ze in met zout en kurkuma en leg ze in een kom; laat ze ± 1 uur staan.
  • Giet de vloeistof eraf en vloei de aubergines af op keukenpapier.
  • Verhit ± 2½ cm olie in een pan en bak de plakjes aubergine heel langzaam tot ze aan beide kanten bruin zijn.
  • Haal de plakjes uit de olie en leg ze in een kom.
  • Bewaar de olie voor verder bakken.
  • Doe het mosterdzaad en de azijn in een blender en maal tot de mosterd helemaal fijn is.
  • Voeg de ui, knoflook en gember toe en maal weer tot een smeuïge pasta is verkregen.
  • Zet dit apart.
  • Doe de koriander, komijn en venkel in een kleine pan en verhit die zachtjes onder schudden of roeren tot het mengsel lichtbruin is (u kunt in plaats hiervan ook 1 ½ eetlepel Ceylonees kerriepoeder nemen).
  • Knijp de tamarindepulp uit in heet water, pers het door een zeef en verwijder de zaden.
  • Gebruik het vocht.
  • Verhit ½ kop reeds gebruikte olie en bak het gemalen mengsel van mosterd etc. 5 minuten.
  • Voeg het koriandermengsel (of de kerriepoeder) toe, gevolgd door de pepers, kaneel, chilipoeder en het tamarindevocht.
  • Voeg de gebakken aubergineplakken toe en nog wat olie, die in de kom is achtergebleven.
  • Roer, bedek de pan en laat het gerecht 15 minuten pruttelen.
  • Neem de pan van het vuur en voeg onder roeren de suiker toe.
  • Voeg naar smaak eventueel extra zout toe.
  • Laat de aubergines goed afkoelen en bewaar ze in droge potten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bewaren / Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst India