Broccoli maaltijdsalade met Stiltonkaas en knoflookbrood

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram broccoli
  • zout
  • ½ bosje radijs
  • 1 blik boterbonen
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 eetlepel(s) wijnazijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel suiker
  • peper
  • 1 klein voorgebakken stokbrood
  • 50 gram kruidenboter
  • 125 gram Stilton

Instructies

  • Maak de broccoli schoon, snijd de roosjes van de stronken en snijd de stronken in plakjes.
  • Kook de plakjes ± 3 minuten in weinig water met zout.
  • Voeg de roosjes toe en kook die in nog ± 3 minuten beetgaar.
  • Spoel de groente onder koud stromend water af en laat ze afkoelen.
  • Maak de radijsjes schoon en snijd ze in plakjes.
  • Giet de boterbonen af.
  • Klop een sausje van de olie, de azijn, de mosterd, het uitgeperste teentje knoflook, de suiker, zout en peper.
  • Snijd het brood in sneetjes en besmeer ze met de kruidenboter.
  • Leg de sneden weer tegen elkaar en verpak het brood in aluminiumfolie.
  • Verwarm de oven voor op 225°C en bak het brood in ± 10 minuten knapperig.
  • Schep de broccoli, de radijs, de boterbonen en het sausje door elkaar.
  • Verkruimel de Stilton erboven en maal er peper boven.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geef het stokbrood erbij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Kaas / Salade