Broccoli met tofu

Snel te maken en Slank
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 800 g broccoli
  • 75 g boter of margarine
  • 2 zakken aardappelschijfjes à 450 g
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepel(s) balsamicoazijn
  • 1 pak tofu 375 g
  • 2 takjes tijm
  • zout
  • peper

Instructies

  • Broccoli wassen, schoonmaken en in de lengte in dunne plakjes snijden.
  • In koekenpan 25 g boter verhitten.
  • Aardappelschijfjes bakken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Knoflook pellen en in plakjes snijden.
  • In braadpan rest van boter verhitten.
  • Knoflook ca. 2 minuten zachtjes bakken.
  • Azijn en 3 eetlepels water toevoegen en geheel ca. 1 minuut koken.
  • Broccoli toevoegen en ca. 6 minuten smoren.
  • Intussen tofu in 4 dikke plakken snijden.
  • Tijmblaadjes van takjes halen.
  • Broccoli uit pan halen en warmhouden.
  • Tofu en tijm in broccolipan leggen en tofu ca. 2 minuten per kant bakken.
  • Zout en peper erover strooien.
  • Broccoli over vier borden verdelen.
  • Tofu erop leggen en bakvet erover gieten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Aardappelschijfjes er apart bij serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Vleesvervangers
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch