Broccoli-rijst met walnoten en gember

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram witte rijst gekookt
  • 350 gram Quornstukjes
  • 3 eetlepels arachideolie
  • 200 gram gepelde walnoten
  • 1 stronk broccoli in roosjes
  • 2 teentjes knoflook uitgeperst
  • 2 schijven gember fijngesneden
  • ½ theelepel vijfkruidenpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 3 theelepel maïzena
  • 4 eetlepels zoete sojasaus
  • 1 theelepel suiker
  • 3 eetlepels droge witte wijn
  • 2 dl water koud

Instructies

  • Verhit de olie in een wok, bak de walnootstukjes daarin tot ze geurig worden en haal ze met een schuimspaan uit de wok.
  • Roerbak de broccoli 3 minuten in de olie en haal ook die uit de wok.
  • Schenk eventueel wat nieuwe olie in de wok en bak er de knoflook en de gember in.
  • Voeg de Quornstukjes toe en roerbak ± 4 minuten.
  • Voeg dan de broccoli en de walnoten toe, schep om en voeg het vijfkruidenpoeder, het zout, de maïzena, de sojasaus, de suiker, de witte wijn en het water toe.
  • Laat ± 10 minuten sudderen tot de broccoli beetgaar is.
  • Serveer met de witte rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Rijst
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch