Broccolistamppot met pesto en tomaat

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 gram aardappels
  • zout
  • 500 gram broccoli
  • 4 tomaten
  • 100 gram rauwe ham in iets dikkere plakjes
  • 100 gram gekookte ham
  • 3 eetlepels rode pesto
  • 1 dl melk
  • versgemalen peper

Instructies

  • Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook de aardappelen in weinig water met zout in ± 25 minuten gaar.
  • Snijd de broccoliroosjes van de stronk en snijd de stronk in blokjes.
  • Kook de broccoli in weinig water met zout in ± 5 minuten gaar en spoel hem in een zeef onder koud water af.
  • Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
  • Roer er de pesto en zoveel melk door dat een smeuïge puree ontstaat.
  • Schep de broccoli erdoor en warm de stamppot even goed door.
  • Schep er op het laatst de tomaat en de hamreepjes door en breng de stamppot op smaak met zout en peper.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Stamppot / Vlees