Broccolitaart 3

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • lage taartvorm (doorsnede ca. 24-26 cm)

Ingrediënten

  • 500 gram broccoli
  • zout peper
  • 100 gram pistachenootje(s) gezouten
  • 150 zachte geitenkaas eventueel feta*
  • 4 ei
  • l slagroom
  • 2 tl tijm
  • 1 blik croissantdeeg

Instructies

  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Snijd de broccoli in kleine roosjes, en kook die in ruim kokend waterin ca. 5 minuten beetgaar.
  • Spoel de broccoliroosjes in een vergiet onder koud stromend water af en laat ze uitlekken.
  • Pel de pistachenootjes.
  • Verkruimel de geitenkaas.
  • Klop de eieren los met de slagroom, tijm, zout en peper.
  • Roer de geitenkaas en de pistachenootjes erdoor.
  • Vet een lage taartvorm (doorsnede ca. 24-26 cm) in en bekleed de vorm met het croissantdeeg.
  • Leg de broccoliroosjes in de vorm en schenk het eimengsel erover.
  • Bak de taart in het midden van de oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hartige taart
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch