Knapperige Kaas-Hazelnoten Muffins
Geniet van deze heerlijke knapperige kaas-hazelnoten muffins als hartig tussendoortje of bij de borrel!
Ingrediënten
- 7 sneetjes oud bruinbrood of witbrood
- 1 zakje hazelnoten van 65 g
- 200 g geraspte oude kaas of Hollandse geitenkaas
- 3 bosuitjes in ringetjes gesneden
- 4 gedroogde tomaten fijngehakt
- 3 eieren M
- 200 ml melk
- 100 ml olijfolie
- Versgemalen peper
Instructies
- Verkruimel 7 sneetjes oud wit- of bruinbrood (met korst) in een keukenmachine.
- Voeg het zakje hazelnoten toe en maal alles fijn.
- Meng de geraspte kaas (of geitenkaas), bosuitjes, fijngehakte gedroogde tomaten, eieren, melk en olijfolie toe aan het mengsel in de keukenmachine.
- Mix tot een smeuïg beslag ontstaat.
- Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
- Vet een muffinvorm in met 12 holtes (voor grote muffins) of een vorm met 24 holtes (voor mini-muffins) en schep het beslag erin.
- Bak de muffins in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende ongeveer 25 minuten, of tot ze goudbruin en gaar zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de hartige smaak van de kaasmuffins en de knapperige hazelnoten.
Voedingswaarden
Calories: 247 kcal | koolhydraten: 10.2 g | Protein: 8.6 g | Vet: 19.3 g