Knapperige Kaas-Hazelnoten Muffins

Geniet van deze heerlijke knapperige kaas-hazelnoten muffins als hartig tussendoortje of bij de borrel!
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Total time 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 7 sneetjes oud bruinbrood of witbrood
  • 1 zakje hazelnoten van 65 g
  • 200 g geraspte oude kaas of Hollandse geitenkaas
  • 3 bosuitjes in ringetjes gesneden
  • 4 gedroogde tomaten fijngehakt
  • 3 eieren M
  • 200 ml melk
  • 100 ml olijfolie
  • Versgemalen peper

Instructies

  • Verkruimel 7 sneetjes oud wit- of bruinbrood (met korst) in een keukenmachine.
  • Voeg het zakje hazelnoten toe en maal alles fijn.
  • Meng de geraspte kaas (of geitenkaas), bosuitjes, fijngehakte gedroogde tomaten, eieren, melk en olijfolie toe aan het mengsel in de keukenmachine.
  • Mix tot een smeuïg beslag ontstaat.
  • Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • Vet een muffinvorm in met 12 holtes (voor grote muffins) of een vorm met 24 holtes (voor mini-muffins) en schep het beslag erin.
  • Bak de muffins in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende ongeveer 25 minuten, of tot ze goudbruin en gaar zijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de hartige smaak van de kaasmuffins en de knapperige hazelnoten.

Voedingswaarden

Calories: 247 kcal | koolhydraten: 10.2 g | Protein: 8.6 g | Vet: 19.3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cupcakes / Muffins / Hapjes / Kaas
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch