Gevulde Italiaanse Broodbollen met Gehakt

Porties: 5 personen
Bereidingstijd: 37 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 g rundergehakt
  • 1 ui gesnipperd
  • 70 g tomatenpuree
  • ½ eetlepel milde paprikapoeder
  • ½ eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 100 ml kruidenbouillon van poeder
  • 5 Italiaanse bollen
  • 6 zwarte olijven zonder pit, in plakjes
  • 100 g gorgonzola in 4 plakken
  • 1 tomaat in 4 dikke plakken

Instructies

  • Bak het gehakt in een koekenpan zonder vet totdat het rul is.
  • Voeg de gesnipperde ui toe en bak deze 2-3 minuten zachtjes mee.
  • Meng de tomatenpuree, paprikapoeder en de helft van de gedroogde Italiaanse kruiden door het gehakt.
  • Voeg de kruidenbouillon toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes sudderen tot het vocht verdampt is.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snijd het kapje van de Italiaanse bollen af en hol ze iets uit.
  • Zet de bollen op een bakplaat en vul ze met het gehaktmengsel.
  • Verdeel de plakjes olijven, gorgonzola en tomaat over de gevulde bollen.
  • Strooi de resterende gedroogde Italiaanse kruiden en wat peper over de bollen.
  • Leg de kapjes terug op de bollen.
  • Bak de broodbollen in het midden van de oven gedurende 20-25 minuten, totdat ze knapperig zijn en de kaas gesmolten is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze smaakvolle broodbollen gaan goed samen met een Italiaanse rode wijn zoals een Chianti Classico. De fruitige tonen van de wijn en de kruidige smaak passen perfect bij de rijke vulling van het gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 510 kcal | koolhydraten: 42 g | Protein: 24 g | Vet: 26 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Hoofdgerechten / Rundvlees
Land van herkomst Italië