Broodje haring
Ingrediënten
- 4 zoute haringen
- ½ komkommer
- 4 eetlepel(s) knoflookmayonaise
- 2 eetlepel(s) zure room
- 2 eetlepel(s) sinaasappelsap.
- 2 eetlepel(s) fijngehakte dille
- 2 geroosterde paprika's uit pot
- ½ krop lollo bianco
- 4 meergranen of volkoren pyramidebroodjes
- zout
- pepe
Instructies
- Halveer de komkommer in de lengte verwijde de zaadjes en snijd de komkommer in blokjes.
- Roer in een kommetje de mayonaise met de zure room, het sinaasappelsap. de dille, zout en peper naar smaak tot een dressing.
- Schep 2 el. dressing dor de komkommer.
- Snijd de paprika's in reepjes.
- Was de lollo bianco, maak de bladeren droog en verwijder de harde nerven.
- Snijd de broodjes overlangs open en bestrijk snijvlaken dun met dressing.
- Verdeel de lollo bianco over de onderkanten van de broodjes.
- Schep de komkommer blokjes erop.
- Halveer de haringingen en leg de filets op de komkommer.
- Verdeel de paprikareepjes erover en schep de rest van de dresing erop.
- Zet de bovenkanten van de broodjes erop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Vervang lollo bianco voor ijsbergsla of een andere slasoort.
Vervang pyramidebroodjes voor pistoletjes.
Vervang pyramidebroodjes voor pistoletjes.