Broodje haring

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 zoute haringen
  • ½ komkommer
  • 4 eetlepel(s) knoflookmayonaise
  • 2 eetlepel(s) zure room
  • 2 eetlepel(s) sinaasappelsap.
  • 2 eetlepel(s) fijngehakte dille
  • 2 geroosterde paprika's uit pot
  • ½ krop lollo bianco
  • 4 meergranen of volkoren pyramidebroodjes
  • zout
  • pepe

Instructies

  • Halveer de komkommer in de lengte verwijde de zaadjes en snijd de komkommer in blokjes.
  • Roer in een kommetje de mayonaise met de zure room, het sinaasappelsap. de dille, zout en peper naar smaak tot een dressing.
  • Schep 2 el. dressing dor de komkommer.
  • Snijd de paprika's in reepjes.
  • Was de lollo bianco, maak de bladeren droog en verwijder de harde nerven.
  • Snijd de broodjes overlangs open en bestrijk snijvlaken dun met dressing.
  • Verdeel de lollo bianco over de onderkanten van de broodjes.
  • Schep de komkommer blokjes erop.
  • Halveer de haringingen en leg de filets op de komkommer.
  • Verdeel de paprikareepjes erover en schep de rest van de dresing erop.
  • Zet de bovenkanten van de broodjes erop.

Notities / Tips / Wijnadvies

Vervang lollo bianco voor ijsbergsla of een andere slasoort.
Vervang pyramidebroodjes voor pistoletjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Lunch / Vis
Land van herkomst Nederland