Broodje Hete kip

Broodje Hete kip

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • Olijfolie
  • 4 pistoletjes / broodjes naar keuze, zachte bolletjes zijn ook lekker!
  • 2 stukken kipfilet
  • 1 pepertje of wat sambal naar smaak
  • 2 uien fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook geperste
  • 1 flinke scheut ketjap
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • 2 eetlepel(s) bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel(s) mosterd

optioneel:

  • chili saus

Instructies

  • Verwarm de oven voor de pistoletjes.
  • Nu kun je zelf bepalen of je de kip wilt koken eerst of gewoon meteen in de pan wilt bakken.
  • Het kan beide, maar bakken is natuurlijk wel wat sneller!
  • Als je het wilt koken: Breng water aan de kook, gooi de bouillonblokjes erin en kook de kipfilets in 15 minuten gaar op niet al te hoog vuur. Als de kip klaar is laat je het afkoelen en snijd je het fijn.
  • Doe de olie in de pan en fruit de ui en de knoflook in de pan voor een minuutje en voeg vervolgens de fijngesneden kip toe en roer dit geheel.
  • Daarna de mosterd, bruine suiker, ketjap en het pepertje/ sambal en schep alles goed door elkaar. Altijd even tussendoor proeven, misschien wil je het nog wel wat pittiger!
  • Zet het vuur laag en laat nog eventjes pruttelen. Ondertussen kun je de broodjes eruit halen en deze alvast opensnijden.
  • Doe de hete kip in de opengesneden broodjes, wat chilisaus erop en leg er eventueel wat plakjes komkommer op. En klaar is je broodje hete kip!
  • Je kun dit goed serveren met een frisse salade.

Notities / Tips / Wijnadvies

TIP!

Eventueel kun je ook wat plakjes komkommer snijden dat geeft een frisse smaak aan het geheel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Gevogelte / Kip