Broodje roerei

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 petit pain wit
  • 4 scharreleieren M
  • 2 eetlepel(s) halfvolle melk
  • versgemalen peper
  • zout
  • 15 g boter
  • 1 sjalot gesnipperd
  • 100 g gebraden kipfilet snijvleeswaar
  • 6 zongedroogde tomaatjes uit olie Bertolli, in stukjes
  • 2 eetlepel(s) fijngesneden basilicum
  • 25 g jonge bladsla

Instructies

  • Bak de broodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Klop de eieren los met de melk en peper en zout.
  • Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de sjalot 2 minuten op een hoog vuur.
  • Schep de in dunne reepjes gesneden kipfilet en het eimengsel erdoor.
  • Bak al omscheppend op een halfhoog vuur totdat het ei net is gestold.
  • Schep de gedroogde tomaatjes en het basilicum erdoor.
  • Snijd de broodjes open, verdeel de bladsla en het roerei erover en bestrooi met peper en zout.

Notities / Tips / Wijnadvies

Eieren zijn een goede bron van zink, vitamine A, B, D en E en natuurlijk eiwit. Hiervan wordt 90 procent door het lichaam gebruikt. Ter vergelijking: met rundvlees is dat 67 procent en bij linzen 30 procent. Dus af en toe een eitje eten is een gezonde gewoonte.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Ei / Lunch