Tonijn-Mozzarella Broodpizzaschotel

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 12 sneetjes witbrood zonder korst
  • 200 ml tomatensaus met kruiden Sugo Tradizionale
  • 2 rode uien in partjes
  • 2 blikjes tonijn op olie à 200 g uitgelekt
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 2 bollen mozzarella in plakken
  • Versgemalen zwarte peper
  • 50 g geraspte oude kaas bijv. Grana Padano
  • Bereiding:

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 225°C.
  • Leg de sneetjes witbrood dicht op elkaar op een ingevette bakplaat, in rijen van 3 sneetjes.
  • Strijk de tomatensaus gelijkmatig over de sneetjes uit.
  • Beleg de broodpizza's met de rode ui en tonijn.
  • Strooi de gedroogde oregano en kappertjes erover.
  • Dep de plakjes mozzarella droog met keukenpapier en leg ze op de pizza.
  • Maal zwarte peper naar smaak erboven en bestrooi met de geraspte oude kaas.
  • Bak de pizza's in het midden van de oven gedurende 15-20 minuten, tot ze knapperig en goudbruin zijn.
  • Serveer de broodpizza's met een salade van sperziebonen, bosui en citroenvinaigrette.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze broodpizza met tonijn en mozzarella kan goed gecombineerd worden met een frisse, droge witte wijn zoals een Pinot Grigio. De levendige citrus- en appelaroma's van de wijn zullen de smaken van de tonijn en de kaas mooi aanvullen.

Voedingswaarden

Calories: 550 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 30 g | Vet: 25 g | Zout: 2 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood / Hoofdgerechten / Kaas / Pizza / Vis
Land van herkomst Italië