Broodpuddinkje met vanilleroom
AllerHande oktober 2002
Ingrediënten
- 12 sneetjes witbrood met pompoenpitten
- 30 g zachte roomboter
- 1 vanillestokje
- 3 deciliter slagroom
- 3 deciliter volle melk
- 4 eieren
- 125 g suiker
- nootmuskaat
- 2½ deciliter vanillevla
Instructies
- Oven voorverwarmen op 180 °C.
- Langs rand van puddingvormpje 12 rondjes snijden uit brood (rest wordt niet gebruikt).
- Aan 1 kant besmeren met boter, vormpjes invetten.
- In elk vormpje 3 broodrondjes stapelen met beboterde kant boven.
- Vanillestokje halveren, merg eruit schrapen.
- In pan helft van room, melk, vanillestokje en merg langzaam aan de kook brengen.
- Pan van vuur nemen, vanillestokje verwijderen.
- Boven kom eieren breken en met suiker schuimig kloppen.
- Warme room scheutje voor scheutje door eieren kloppen.
- Mengsel in vormpjes schenken en licht bestrooien met nootmuskaat.
- Vormpjes in ovenschaal zetten en 5 minuten laten rusten.
- Water aan kook brengen en in ovenschaal schenken tot halverwege zijkant vormpjes.
- Voorzichtig in oven plaatsen en au bain-marie, ca. 30 minuten bakken tot bovenkant stevig aanvoelt.
- Rest van slagroom lobbig kloppen en mengen met vla.
- Puddinkjes uit vormpjes halen, op borden zetten, serveren met vanilleroom.