Fruity Broodtrifle

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram mascarpone
  • 8 sneetjes suikerbrood
  • 125 milliliter slagroom
  • 3 eetlepels suiker
  • 200 gram rood zacht fruit bijv. aardbeien, frambozen, bosbessen
  • 2 sinaasappels
  • Geraspte schil van ½ sinaasappel

Instructies

  • Snijd het suikerbrood in blokjes en verdeel de helft van de blokjes over 4 glazen.
  • Klop de mascarpone met de slagroom, suiker, het sap van 2 sinaasappels en de geraspte sinaasappelschil luchtig.
  • Verdeel de helft van het mascarponemengsel over de glazen met suikerbroodblokjes.
  • Leg een laag rood fruit bovenop het mascarponemengsel.
  • Herhaal de lagen door de resterende suikerbroodblokjes, mascarponemengsel en rood fruit toe te voegen.
  • Bewaar wat mooie bessen voor de garnering.
  • Zet de broodtrifles in de koelkast om op te stijven.
  • Garneer de trifles voor het serveren met de achtergehouden mooie bessen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze verrukkelijke broodtrifles als dessert of als luxe ontbijt. Heerlijk op speciale dagen zoals Moederdag, Vaderdag of Valentijnsdag.

Voedingswaarden

Calories: 661 kcal | koolhydraten: 54 g | Protein: 9 g | Vet: 47 g | Zout: 0.4 mg | Sugar: 35 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Nagerecht / Ontbijt
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Moederdag / Vaderdag / Valentijnsdag