Bruschetta / Crostini

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ciabatta brood
  • 1 teentje knoflook
  • 3 tomaat
  • 3 takjes basilicum
  • Olijfolie
  • peper & zout

Apparaat

Instructies

  • Snijd het ciabatta brood in plakken van 1 centimeter dik.
  • Besprenkel of smeer met een kwastje het brood licht in met olijfolie.
  • Rooster ze in de oven (voorverwarmd op Hetelucht plus 180 C.) in Ca. 10 minuten goudbruin en rasp er met het teentje look overheen .
  • Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadkern. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  • Maak de tomaten aan met wat olijfolie en peper en zout.
  • Als laatste (a la minutde basilicum (gescheurd)
  • Beleg de Ciabatta met het tomatenmengsel en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Laat er een druppel mooie Balsamico op vallen of rasp er wat Parmezaan overheen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Borrelhapjes / Brood / Hapjes / Tapas
Land van herkomst Italië