Bruschette met tomaat, basilicum en mozzarella

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 stokbrood
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 fijngesneden teentje knoflook
  • 4 grote tomaten
  • 2 eetlepel(s) fijngesneden verse of diepvries basilicum
  • 2 bolletjes mozzarella

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200C.
  • Snij het stokbroood in dunne sneetjes en leg deze op een ovenplaat met vetvrij papier.
  • Besprenkel het stokbrood met olijfolie.
  • Strooi hierover fijngesneden knoflook en kruid ze met peper en zout.
  • Bak vervolgens de stokbroodsneetjes in de oven tot ze goudbruin zijn.
  • Laat ze daarna buiten de oven afkoelen.
  • Snij in de tussentijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes.
  • Snioj het vruchtvlees in kleine blokjes en verdeel deze over het stokbrood.
  • Strooi hierover de basilicum.
  • Snij daarna de mozzarella in plakjes en verdeel deze ook over het stokbrood.
  • Kruide de mozzarella met peper en zout.
  • Zet de bruschetta vervolgens terug in de voorverwarmde oven en laat de mozzarella 5 minuten smelten.
  • Haal ze daarna uit de oven en serveer meteen!

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatietip:

ook lekker met groene pesto ipv tomaten

Wijnadvies:

Lambrusco Bianco, Italië
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Hapjes / Warme hapjes