Bruschette tomaat, aubergine en rode ui

Recept categorie(ën) Broodjes, Hapjes, Warme hapjes
Land van herkomst Italië
Aantal porties: 6

Van wie is dit recept: Hetty van Es
Deel dit recept op jou Facebook Pin dit recept

Print dit recept

---------------------------------------------------------------------------------------------

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

Stap 1: Bruschetta’s

  • Rooster de plakken brood in een grillpan (zonder vet) of met de grillstand van de oven.
  • Laat ze iets afkoelen.
  • Snijd de knoflookteentjes doormidden.
  • Sprenkel wat olijfolie over de broodjes en smeer ze in met de teentjes knoflook.
  • Strooi er nog een klein beetje zeezout over voor de smaak.

Stap 2: Gemarineerde gegrilde aubergine met munt en peterselie

  • Snijd de aubergine in de lengte in plakken.
  • Rooster deze plakken om en om in de grillpan.
  • Maak een marinade van de witte wijnazijn, 6
  • el olijfolie extra vergine, de gehakte peterselie en munt en een teentje fijngehakte knoflook.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Leg de plakken aubergine hierin en laat minstens een uur marineren.

Stap 3: Gekarameliseerde rode ui met pecorino

  • Hak de rode ui fijn.
  • Verwarm wat olijfolie in een koeken- of hapjespan en fruit hierin de stukjes ui.
  • Voeg daarna de rode wijnazijn, takje rozemarijn, laurierblaadjes en suiker toe en bak dit zachtjes voor zo’n 30 minuten.
  • Het mengsel moet daarna een stroperigere, glanzende structuur hebben.
  • Rasp de pecorino fijn en zet dit apart tot gebruik.

Stap 4: Tomaat en basilicum

  • Verwijder de zaadjes van de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Doe dit in een schaal en meng dit met 2el olijfolie, de balsamico azijn, gehakte basilicum en wat peper en zout.

Stap 5: Serveren van de bruschetta’s

  • Neem 6 bordjes en leg op ieder bordje 3 sneedjes brood.
  • Schep op 1 bruschetta een eetlepel tomaat/basilicum mengsel, op de 2e bruschetta een plak aubergine en op de 3e bruschetta een eetlepel rode ui mengsel.
  • Strooi over de rode ui nog wat geraspte pecorino.

---------------------------------------------------------------------------------------------



Deel dit lekkers op Facebook Pin dit recept
Print dit recept