Brusselse wafels 2

Porties: 32 stuks
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 350 gr bloem
  • 30 gr verse gist of 1 eetlepel gedroogde gist
  • 3 dl lauwwarme melk
  • 175 gr gesmolten boter
  • zout
  • 30 gr suiker
  • 2 eetlepels geraspte sinaasappelschil
  • 2 eetlepels oranjebloesemwater of
  • sinaasappellikeur
  • 2 eieren en 4 gesplitste eieren
  • 3 dl stijfgeklopte slagroom
  • gesmolten geklaardeboter

garnering:

  • vanillesuiker
  • vers fruit
  • slagroom lobbig geklopte

Instructies

  • Doe de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje.
  • Los de gist in de melk op, schenk het mengsel in het kuiltje op het deeg en meng het goed.
  • Dek het beslag af en laat het op een warme plaats ± 45 minuten rijzen tot het volume is verdubbeld.
  • Roer er daarna de boter, een snufje zout, de suiker, de sinaasappelschil, het
  • oranjebloesemwater en de 2 hele eieren door.
  • Roer de eidooiers en de stijfgeklopte slagroom door het beslag.
  • Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het beslag.
  • Laat het beslag op een warme plaats nogmaals ± 45 minuten rijzen tot het volume is verdubbeld.
  • Verwarm een wafelijzer, bestrijk het met geklaarde boter en vul het aan één kant met een lepel beslag.
  • Sluit het ijzer en draai het om ,zodat het beslag naar de andere kant loopt en bak de wafel boven laag vuur aan één kant in ± 3 minuten geel.
  • Draai het wafelijzer om en bak de andere kant in ± 3 minuten geel.
  • Neem de wafel uit het ijzer ,knip de randen eventueel bij en houd ze op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven op 200°C warm.
  • Bak op deze manier alle wafels.
  • Leg de wafels niet op elkaar op de bakplaat.
  • Bestrooi ze voor het serveren met vanille- of poedersuiker en geef er vers fruit en geklopte slagroom bij.

Notities / Tips / Wijnadvies

Ook lekker met rodebessengelei.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert / Gebak / Nagerecht
Land van herkomst België