Brusselse wafels met krieken

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 75 gr boter
  • 3 eieren
  • 120 gr bloem
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 dl melk
  • 2 theelepel zout
  • 1 pot kersen zonder pit ,nettogewicht 350 gr
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel aardappelmeel
  • ½ liter slagroom
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel olie

Instructies

  • Smelt de boter in een steelpan op zacht vuur en laat tot lauw afkoelen.
  • Splits de eieren boven 2 kommetjes.
  • Roer de eidooier, bloem, vanillesuiker en melk in een keukenmachine, blender of kom tot een glad beslag.
  • Roer de boter en het zout door het beslag en zet het tot het gebruik afgedekt weg.
  • Breng in een pan de kersen met het sap, het citroensap, de kaneel en de honing aan de kook.
  • Roer het aardappelmeel met 1 eetlepel koud water in kopje glad.
  • Voeg dit al roerend aan de kersen toe en blijf roeren tot het een lichtgebonden saus is.
  • Klop in een kom de slagroom met de suiker stijf.
  • Bewaar de kersensaus en de slagroom tot het gebruik in de koelkast.
  • Klop in een kom de eiwitten met 1 mespunt zout stijf en schep het door het wafelbeslag.
  • Verwarm het wafelijzer en vet het met olie in.
  • Bak 4 wafels van het beslag ,afhankelijk van de maten van het wafelijzer.
  • Serveer ze direct en geef er de kersensaus, de slagroom en een glaasje Kriek Lambiek bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert / Gebak / Nagerecht
Land van herkomst België