Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 75 gr boter
- 3 eieren
- 120 gr bloem
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 dl melk
- 2 theelepel zout
- 1 pot kersen zonder pit ,nettogewicht 350 gr
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel kaneel
- 2 eetlepels honing
- 1 eetlepel aardappelmeel
- ½ liter slagroom
- 1 eetlepel suiker
- 1 eetlepel olie
Instructies
- Smelt de boter in een steelpan op zacht vuur en laat tot lauw afkoelen.
- Splits de eieren boven 2 kommetjes.
- Roer de eidooier, bloem, vanillesuiker en melk in een keukenmachine, blender of kom tot een glad beslag.
- Roer de boter en het zout door het beslag en zet het tot het gebruik afgedekt weg.
- Breng in een pan de kersen met het sap, het citroensap, de kaneel en de honing aan de kook.
- Roer het aardappelmeel met 1 eetlepel koud water in kopje glad.
- Voeg dit al roerend aan de kersen toe en blijf roeren tot het een lichtgebonden saus is.
- Klop in een kom de slagroom met de suiker stijf.
- Bewaar de kersensaus en de slagroom tot het gebruik in de koelkast.
- Klop in een kom de eiwitten met 1 mespunt zout stijf en schep het door het wafelbeslag.
- Verwarm het wafelijzer en vet het met olie in.
- Bak 4 wafels van het beslag ,afhankelijk van de maten van het wafelijzer.
- Serveer ze direct en geef er de kersensaus, de slagroom en een glaasje Kriek Lambiek bij.