brusselsewafels

Brusselsewafels

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 25 g verse gist of 12 gr droge gist
  • 500 ml melk
  • 500 ml water bruisend
  • 4 eieren
  • 600 g bloem
  • 200 g boter gesmolten
  • Zaadjes van 1 vanillestokje
  • 1 snuifje zout

Instructies

  • Verwarm de melk tot lauw warm en los hierin de gist op.
  • Doe er de 500 ml bruisend water bij.
  • Splits de eieren en houd de eiwitten apart.
  • De eidooiers mogen bij de melk en het water.
  • Doe de bloem in de keukenmachine en voeg de melk toe.
  • Laat de machine rustig draaien en voeg dan ook de gesmolten boter toe.
  • Klop nu op een hogere snelheid totdat je geen klontertjes meer hebt.
  • Voeg de zaadjes van het vanillestokje toe en het snufje zout.
  • Klop de eiwitten mooi tot glanzende stijve pieken.
  • Spatel de eiwitten onder het beslag.
  • Laat het beslag nu afgedekt ca 1 uur rijzen op een warme en tochtvrije plaats.
  • Zet je wafelijzer aan en laat het goed voorverwarmen.
  • Ik heb de wafels gebakken op stand 6 (Fritel Wafelijzer).
  • Vul nu de wafelplaten met het beslag, ze moeten volledig dichtliggen met beslag.
  • Klap het wafelijzer dicht en bak de wafels in ca 10 minuten gaar en goudbruin.
  • Klop slagroom met suiker naar smaak stijf en smelt eventueel wat chocolade.
  • Serveer de wafels warm met slagroom, chocolade en/of een bolletje ijs.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gebak / Koek
Land van herkomst België