Bulgur Met Lamsvlees en Pruimen

Bulgur Met Lamsvlees en Pruimen

Recept categorie(ën) Fruit, Lamsvlees, Rijst
Land van herkomst Turkije
Aantal porties: 4

Van wie is dit recept: Durubulgur
Deel dit recept op jou Facebook Pin dit recept

Print dit recept

---------------------------------------------------------------------------------------------

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

  • Verwarm boter en olijfolie in een ruime ondiepe pan.
  • Voeg de uitjes toe zodra de boter is gesmolten.
  • Roerbak de uitjes bij middelmatige warmte gedurende 1 - 2 minuten.
  • Voeg de paprika toe en het vlees en roerbak nog eens 2 minuten.
  • Voeg de pruimen toe.
  • Voeg tenslotte de grove Duru bulgur toe, het water en het zout en desgewenste wat zwarte peper.
  • Breng opnieuw aan de kook en laat 15 minuten garen op een zacht vuur.
  • Zodra de bulgur puntjes vormt aan het oppervlak, is het gaar. Laat 20 minuten rusten.

---------------------------------------------------------------------------------------------



Deel dit lekkers op Facebook Pin dit recept
Print dit recept