Vegetarische Kaasburgers met Vlaamse Frietjes

Geniet van deze heerlijke vegetarische kaasburgers met Vlaamse frietjes, een smaakvol en vullend gerecht voor het hele gezin!
Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 liter olie om te bakken en te frituren
  • 2 pakjes Tivall vegetarische hamburgers
  • 4 plakjes rookkaas
  • 1 zak Vlaamse frietjes 700 g
  • 1 tomaat
  • 1 krop ijsbergsla
  • 1 potje zoetzure augurken 340 g
  • 5 eetlepels mayonaise

Instructies

  • Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan.
  • Bak de vegetarische hamburgers gedurende 1 minuut aan elke kant op hoog vuur.
  • Leg vervolgens op elk van de burgers een plakje rookkaas en bak met de deksel op de pan nog 3 minuten op laag vuur tot de kaas gesmolten is.
  • Frituur ondertussen de Vlaamse frietjes gedurende 3 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  • Maak de tomaat en sla schoon.
  • Snijd de tomaat in blokjes en de sla en augurken in reepjes.
  • Roer een dressing van 1 eetlepel mayonaise en 3 eetlepels augurkenvocht.
  • Meng de dressing met de tomaten, augurken en sla.
  • Serveer de Vlaamse frietjes samen met de kaasburgers en serveer de salade en mayonaise apart.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een frisse Belgische blonde ale of een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc vormt een mooie aanvulling op dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 5504 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 12 g | Vet: 35 g | Zout: 1.8 mg | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vleesvervangers
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch