Capuns

Engadiner snijbietrolletjes
Recept categorie(ën) Bijgerecht, Groenten
Land van herkomst Zwitserland
Aantal porties: 4 personen

Van wie is dit recept: Cor Kevenaar
Deel dit recept op jou Facebook Pin dit recept

Print dit recept

---------------------------------------------------------------------------------------------

Ingrediënten:

Voor de saus:

Bereidingswijze:

  • Doe het meel, de eieren en het zout in een kom.
  • Sla voeg vervolgens zeer grondig en ferm de melk met een houten lepel door het meel.
  • Voeg dan zoveel water toe, tot een glad en taai deeg is ontstaan. Tijdens het vele telkens omhoog kloppen van het deeg moet er lucht worden ingesloten.
  • Laat dit deeg minstens 1 uur, liever een hele dag tot rust komen.
  • Pas dan spek, ham en worst in kleine blokjes snijden, de kruiden fijnsnijden en erdoor kloppen.
  • De snijbietbladen kort in kokend water blancheren, eruit nemen en in ijswater laten schrikken.
  • Afhankelijk van de grootte kunnen de bladen moeten worden gehalveerd.
  • Laat ze op een theedoek drogen.
  • De rolletjes moet maximaal zo groot als een duim worden. Neem daarvoor met een (grote) dessertlepel een schep van het deeg en leg dit midden op een blad.
  • Vouw eerst de zijkanten erover en wikkel dan de andere einden er omheen.
  • Leg de rolletjes (met de naad naar beneden) dicht naast elkaar in een brede platte pan, waarin eerst 2 à 3 eetlepels olijfolie zijn verhit.
  • Giet er wat bouillon over en breng dit aan de kook.
  • Laat ongeveer 10 min. op een laag vuur gaar stoven.
  • Intussen voor de saus de uien in boter zacht bakken, niet bruin laten worden.
  • Bouillon en room toevoegen en een kwartier zachtjes laten sudderen.
  • Breng op smaak met zout, peper, nootmuskaat, Cayennepeper, citroenschil en de Worcestersauce.
  • Pureer met een staafmixer en voeg naar smaak ng wat citroensap toe.
  • Snij de spek in dunne reepjes en bak ze knapperig.
  • Schik de capuns op borden, schenk de saus er versierend omheen en strooi er wat knapperige spekjes over.

Tips

Engadiner = uit het Inndal, Graubünden.
Serveer dit met vers brood of aardappelen met een lepel van de kostelijke saus.

---------------------------------------------------------------------------------------------



Deel dit lekkers op Facebook Pin dit recept
Print dit recept