Casselerrib met venkel en basmatirijst

AllerHande april 2003
Porties: 1 persoon
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 venkel in reepjes
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 deciliter rode wijn
  • 100 g basmatirijst
  • 1 theelepel kruidenbouillonpoeder
  • 100 g casselerrib met pesto vleeswaren

Instructies

  • In pan olie verhitten, venkel al omscheppend 2 minuten bakken.
  • Knoflook toevoegen.
  • Wijn bij venkel schenken en op hoog vuur iets laten verdampen.
  • Rijst en bouillonpoeder door venkel roeren en 1½ dl kokend water toevoegen.
  • Rijst in ca. 15 minuten gaar koken.
  • Intussen casselerrib in reepjes snijden.
  • Casselerrib door rijst scheppen, op smaak brengen met peper.
  • Garneren met venkelgroen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rijst / Varkensvlees / Vlees