Champignoncouscous met gerookte kip

AllerHande augustus 2003
Porties: 1 persoon
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 gerookte kipfilet
  • 250 g kastanjechampignons
  • 3 eetlepel(s) olie
  • 150 g couscous pak à 400 g
  • ½ zak waterkers à 75 g
  • 2 eetlepel(s) citroensap
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 theelepel tijm

Instructies

  • Kipfilet in plakjes snijden en op kamertemperatuur laten komen.
  • Champignons schoonvegen en in plakjes snijden.
  • In hapjespan 2 eetlepels olie verhitten en champignons 7-8 minuten zachtjes bakken, regelmatig omscheppen.
  • Intussen couscous volgens gebruiksaanwijzing wellen in kokend water.
  • Waterkers mengen met 1 eetlepel olie, 1 eetlepel citroensap, zout en peper.
  • Gewelde couscous op smaak brengen met rest van citroensap, zout en peper.
  • Crème fraîche door champignons scheppen en op hoog vuur nog 2 minuten mee warmen.
  • Saus op smaak brengen met tijm, zout en peper.
  • Couscous, champignonsaus, kip en waterkerssalade over twee borden verdelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Rijst