Champignoncurry van Jumbo

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g champignons
  • 2 groene Spaanse pepers of 1 kleine groene paprika
  • 2 theelepel ketoembar of gemalen koriander
  • 1 theelepel korianderblad gehakt vers of diepvries of 1/2 eetlepel koriander op oliebasis
  • 1 theelepel djinten gemalen komijn
  • ½ theelepel chilipoeder
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • deciliter kokosmelk of santen
  • zout
  • 25 g boter
  • enkele laurierblaadjes

Instructies

  • Borstel de champignons, halveer ze of snijd ze in plakjes.
  • Halveer de pepers en verwijder de zaadjes.
  • Pureer de pepers, koriander, komijn, chilipoeder, geperste knoflook, gepelde ui, kokosmelk en zout naar smaak met de staafmixer of in een keukenmachine.
  • Verhit de boter en bak hierin de champignons in 3 minuten goudbruin.
  • Giet het kokosmengsel erover en stoof dit zachtjes zonder deksel op de pan 8 minuten.
  • Serveer de champignoncurry gegarneerd met blaadjes laurier bij rijst.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatietip:

Vervang de Spaanse pepers door blokjes rode paprika.

Variatietip:

Door toevoeging van 1 theelepel geraspte gemberwortel en enkele eetlepels yoghurt wordt het een Indiase curry.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Curry's
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch