Champignonhoedjes met Pesto

Porties: 24 stuks
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 26 champignons van gelijke grootte
  • 1 bosje lente-uitjes fijngehakt
  • ongezouten boter
  • 16 zongedroogde tomaten fijngehakt
  • 2 eetlepel(s) droog broodkruim
  • 6 eetlepel(s) parmesaanse kaas geraspt voor de vulling
  • 8 eetlepel(s) pesto
  • 300 gram verse basilicumblaadjes gescheurd
  • 4 teentjes knoflook
  • 100 gram pijnboompitten geroosterd
  • 70 gram Parmesaanse kaas
  • zout en peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  • Snij de steeltjes van de champignons en snijd ze samen met 2 champignonhoedjes in fijne stukjes.
  • Bak dit mengsel met de lente-uitjes zacht in boter.
  • Neem de pan van het vuur en voeg de tomaatjes, basilicum, pijnboompitjes, broodkruim en naar smaak peper en zout toe.
  • Doe er de geraspte kaas bij en meng deze vulling goed.
  • Bestrijk de binnenkant van de champignonhoedjes met pesto en vul elk hoedje voorzichtig met de vulling.
  • Zet de hoedjes op een bakplaat met bakpapier en bestrooi ze met de rest van de geraspte kaas.
  • Bak de hoedjes vlak voor het serveren circa 10 minuten in de oven (of tot ze stevig genoeg zijn).
  • Serveer ze op een klein bord en geef er vorkjes bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Tapas / Warme hapjes
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch