Champignons alla Bolognese

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 450 g champignons
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 eetlepel(s) tomatenpuree
  • 400 g tomaten fijngehakt uit blik
  • 3 eetlepel(s) oregano fijngehakte verse
  • 450 g spaghetti
  • peper versgemalen
  • zout
  • Parmezaan

Instructies

  • Snijd de steeltjes van de champignons.
  • Snijd de hoedjes in vieren.
  • Breng in een grote pan water aan de kook en kook de spaghetti volgens gebruiksaanwijzing.
  • Verhit de olie in een grote hapjespan en fruit de ui en knoflook hierin in 2-3 min.
  • Voeg de champignons toe en roerbak ze 3-4 min. op hoog vuur.
  • Roer de tomatepuree, fijngehakte tomaten en 1 eetlepel oregano erdoor.
  • Zet het vuur laag en laat de saus ca. 5 minuten pruttelen.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • Laat de pasta uitlekken, schep hem in een schaal en voeg de saus toe.
  • Meng goed.
  • Serveer met Parmezaanse kaas en de rest van de fijngehakt verse oregano

Voedingswaarden

Calories: 15 kcal
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Pasta
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch