Champignons in tomaten-knoflooksaus

AllerHande november 2000
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g kleine champignons
  • 1 potje groene olijven met piment 100 g
  • 1 pakje gekruide tomatensaus (350 ml Sugo
  • 1 eetlepel(s) knoflookpuree potje
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 eetlepel(s) paprikapoeder
  • zout
  • versgemalen zwarte peper

Instructies

  • Champignons schoonvegen met keukenpapier en overdoen in schaal.
  • Olijven afgieten en in plakjes snijden.
  • In schaal tomatensaus, paprikapoeder, knoflookpuree en olijven door elkaar scheppen.
  • In gourmetpannetje beetje olijfolie verhitten en ca. 6-8 champignons rondom bruin bakken.
  • Ca. 3 à 4 eetlepels tomatensaus erdoor scheppen en geheel nog even zachtjes laten sudderen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Kindertip:

Vervang de olijven door ca. 100 g rozijnen en 3 eetlepels fijngehakte peterselie.
Laat eventueel de knoflook weg.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Tapas / Warme hapjes
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch