Champignons in tomatensaus

Aller Hande 1997
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 bakje champignons fijn 500 gram,
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie,
  • ½ deciliter droge witte wijn
  • 11/2 theelepel kruidenbouillonpoeder
  • ½ eetlepel Italiaanse keukenkruiden McCormick,
  • ½ deciliter gezeefde tomaten
  • versgemalen zwarte peper,

Instructies

  • Champignons schoonvegen met keukenpapier en in plakjes snijden.
  • Ui pellen en fijnsnipperen.
  • In pan olie zachtjes verhitten.
  • Ui toevoegen.
  • Knoflook pellen en erboven uitpersen.
  • Ui en knoflook ca. 1 minuut zachtjes bakken.
  • Champignons, wijn, bouillontablet en kruiden toevoegen en op hoog vuur in ca. 5 minuten zachtjes bakken.
  • Gezeefde tomaten erdoor roeren en alles nog ca. 2 minuten zachtjes laten doorkoken.
  • Op smaak brengen met peper.
  • Champignons laten afkoelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Warme hapjes
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch