Champignonsalade met garnalen

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 krop krulandijvie salade frisée
  • 250 gram champignons in plakjes gesneden
  • 1 grapefruit rode
  • 1 avocado
  • 2 sjalotjes
  • 150 gram Hollandse garnalen
  • eetlepel(s) frambozenazijn
  • 6 eetlepel(s) notenolie
  • 1 snufje cayennepeper
  • zout
  • peterselie fijngehakte
  • bieslook fijngehakte

Instructies

  • Hussel de los geplukte, gewassen blaadjes van 1 krop krulandijvie 250gr in plakjes gesneden champignons, de ontpitte, ontvelde partjes van 1 rode grapefruit, 1 in plakjes gesneden avocado, 2 in ringetjes gesneden sjalotjes en 150 gr Hollandse garnalen voorzichtig door elkaar.
  • Roer een slasausje van 1½ eetlepel frambozenazijn, 6 eetlepels notenolie, een snufje cayennepeper en wat zout.
  • Verdeel de salade 4 over kleine bordjes, giet er vlak voor het opdienen het sausje over en bestrooi met fijngehakte peterselie en bieslook.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade / Vis / Zeevruchten