Chili gembermihoen met zomergroenten

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Instructies

  • Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook.
  • Voeg de mihoen toe aan het kokende water en laat de mihoen ca. 2 minuten koken.
  • Direct afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
  • Snijd de worteltjes in dunne plakjes.
  • Hak de pinda´s grof.
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en roerbak de wortelplakjes en snijbonen ca. 5 minuten voorzichtig gaar.
  • Voeg de mihoen, de grofgehakte pinda´s en de woksaus naar smaak (ca. 8 eetlepels) toe en roerbak voorzichtig nog 2 minuten.
  • Schep de mihoen in diepe borden of kommen en bestrooi met wat seroendeng.

Notities / Tips / Wijnadvies

 

Serveertip:

Zet Conimex Sambal en de rest van de Seroendeng op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.

Variatietip:

Voeg aan het gerecht 300 g stevige kort gewokte visfiletblokjes en een handje verse spinazie toe
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Noten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch