Chili saus

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram tomaten
  • 1 paprika
  • zout
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 deciliter azijn
  • 5 cabé rode pepers
  • ¼ theelepel ketumbar koriamder
  • 1 theelepel Jahé gember
  • 1 theelepel mosterdpoeder
  • suiker

Instructies

  • De tomaten, paprika en cabé fijnsnijden en in een ruime pan scheppen en met 2 theelepels zout bestrooien. Een paar uur laten staan.
  • De ui snipperen, een teentje knoflook uitpersen en met de azijn, ketumbar, Jahé en mosterdpoeder in de pan scheppen.
  • Het mengsel aan de kook brengen en al roerend laten indikken tot een moes.
  • De saus iets af laten koelen en door een zeef wrijven.
  • De saus op smaak proeven. Is ze te scherp dan ietsjes suiker toevoegen.
  • De saus weer aan de kook brengen en heet in schoongemaakte flessen gieten.
  • Deze goed afsluiten. In de koelkast enkele weken houdbaar.

Notities / Tips / Wijnadvies

Als U dit langer wilt bewaren dan moet u de flessen pasteuriseren
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Saus