Chilimuffins
Aantal porties:
Deel dit recept via E-mail Deel dit recept op jou Facebook
---------------------------------------------------------------------------------------------
Ingrediënten:
- 500 gram rundergehakt
- 175 ml salsa (medium)
- 1 tl chilipoeder
- ½ tl zout
- ¼ tl peper
- 400 ml rode kidneybonen (afgespoeld en uitgelekt (blik))
- 50 gram geraspte kaas
Bereidingswijze:
- Maak mini-gehaktbroodjes door de muffinpotjes te vullen met het vleesmengsel.
- Kwast er royaal barbecuesaus over en bak in de voorverwarmde oven op 200 graden.
- Maak het gehakt los met een vork in een grote kom.
- Meng er 50 ml van de salsa door, alsook de chilipoeder, zout en peper.
- Verdeel het gehaktmengsel in acht gelijke porties.
- Bekleed de bodem en wanden van de acht muffinpotjes ermee.
- Bak 10 min in een voorverwarmde oven op 200 graden, totdat het vlees niet meer roze is.
- Roer de kidneybonen en de rest van de salsa door elkaar.
- Verdeel het bonenmengsel over de vleespotjes en bestrooi met de kaas.
- Bak tot de bonen heet zijn en de kaas gesmolten is, in 7 of 8 min.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Deel dit recept via E-mail Deel dit lekkers op Facebook