Chinees hapje van eendenborstfilet met mandarijnjus

AllerHande 15 2004
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 grote eendenborstfilet ca. 200 g
  • 1 theelepel Chinese kruiden vijfkruidenpoeder
  • 4 mandarijnen zonder pit, bijv. clementines
  • 1 theelepel lichte sojasaus
  • 8 plukjes waterkers zak à 75 g

Instructies

  • Met scherp mes ruitpatroon snijden in velzijde van eendenborstfilet.
  • Vleeszijde met vijfkruidenpoeder, zout en peper bestrooien.
  • Vlees op kamertemperatuur laten komen.
  • 2 Mandarijnen uitpersen.
  • Andere 2 mandarijnen pellen en met scherp mes partjes tussen vliesjes uit snijden.
  • Koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur verhitten en filet 4-5 minuut op velzijde bakken, zodat vet smelt.
  • Filet omdraaien en nog 3-4 minuut bakken, tot vlees rosé is.
  • Filet onder aluminiumfolie op snijplank leggen en 4 minuut laten rusten.
  • Bakvet afgieten, koekenpan terug op vuur zetten en mandarijnsap en sojasaus erin schenken.
  • Aanbaksels op hoog vuur losroeren.
  • Lepels op bord of dienblad klaarleggen.
  • Eendenborstfilet schuin in 16 dunne plakjes snijden.
  • In elke lepel enkele blaadjes waterkers, 2 plakjes eendenborst en wat partjes mandarijn leggen.
  • Mandarijnjus erover druppelen en hapjes direct serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Eend / Gevogelte / Hapjes / Warme hapjes
Land van herkomst China