Geroerbakt Varkensvlees met Aubergine in Sojasaus

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g rijst
  • 300 g varkensvlees in blokjes gesneden
  • 6 eetlepels Japanse sojasaus
  • 2 theelepels vijfkruidenpoeder
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 3 eetlepels roerbakolie
  • 2 uien gesnipperd
  • 2 aubergines in kleine blokjes gesneden

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Marineer het varkensvlees gedurende 10 minuten in een mengsel van 2 eetlepels sojasaus, vijfkruidenpoeder, 1 teentje knoflook en peper naar smaak.
  • Verhit 2 eetlepels roerbakolie in een braadpan.
  • Bak de ui goudbruin in de hete olie.
  • Voeg het laatste 2 minuten de rest van de knoflook toe en bak dit mee.
  • Haal het ui-knoflookmengsel uit de pan met een schuimspaan.
  • Laat het vlees uitlekken in een zeef en bewaar de marinade.
  • Bak de vleesblokjes bruin in het achtergebleven bakvet van de ui.
  • Schep het vlees uit de pan met een schuimspaan.
  • Verhit de resterende roerbakolie in de pan en bak de aubergine op hoog vuur al omscheppend tot het gaar is.
  • Voeg het vlees en ui weer toe aan de pan met aubergine.
  • Voeg de marinade, de resterende sojasaus en eventueel 2 eetlepels water toe.
  • Laat het geheel 5 minuten afgedekt sudderen.
  • Breng op smaak met peper en eventueel 1 theelepel suiker.
  • Verdeel de rijst en het varkensvlees met aubergine over vier borden.
  • Geniet van deze smaakvolle geroerbakte varkensvlees met aubergine in een heerlijke sojasaus!

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze smaakvolle en hartige Chinees geïnspireerde gerecht gaat goed samen met een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige Riesling. Hun frisheid en lichte body zullen de diverse smaken van het gerecht mooi aanvullen zonder te overheersen.

Voedingswaarden

Calories: 660 kcal | koolhydraten: 77 g | Protein: 29 g | Vet: 26 g | Zout: 2.2 mg | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rijst / Varkensvlees
Land van herkomst China