Chinese five spicerijst met shii-takes

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 g witte rijst
  • 150 g shii-takes
  • Wok Olie
  • 200 g gehakt
  • 250 g doperwtjes diepvries
  • 6 eetlepels Conimex Woksaus Chinese Five Spice

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Maak de paddenstoelen schoon.
  • Laat kleine paddenstoelen heel en snijd grote in stukken.
  • Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok het gehakt 2 minuten.
  • Voeg de shii-takes en de doperwtjes toe en wok ca. 5 minuten mee.
  • Voeg de woksaus toe, schep vervolgens de rijst erdoor en wok nog 2 minuten.
  • Schep de rijst in de kommen of op borden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatietip:

Vervang voor een variant zonder vlees het gehakt door 75 g gezouten cashewnoten of pinda’s.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rijst / Vlees
Land van herkomst Oosters
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch