Chinese kippensoep met asperges en krab

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 stukken kippenborst 500 gram
  • 1 blik soepasperges stukjes
  • 2 eieren
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 eetlepel maïzena
  • 3 eetlepel uien gesnipperde
  • 1 teen knoflook geperste
  • 1 eetlepel olie
  • 1 snuf ve-tsin
  • zout
  • peper
  • 1 eetlepel krab uit blik

Instructies

  • Snijd het vlees van de borststukken in nette dunne plakjes.
  • Marineer ze in een papje van maïzena, aangelengd met wat water (asperges vocht), knoflook, peper en zout naar smaak, ve-tsin en sojasaus.
  • Zet de botten met restjes aanhangend vlees op met de uien in de bouillon en laat dit ca. 45 min. trekken.
  • Haal de botten uit de bouillon en voeg de gemarineerde plakjes vlees toe.
  • Laat die ca. 10 min. meekoken tot ze gaar zijn.
  • Roer er dan de stukjes asperges en het krabvlees doorheen.
  • Laat de stukjes asperges goed warm worden en roer voor het opdienen de geklopte eieren erdoor.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Soep / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Indonesië