Chinese Miesoep Met Visballetjes

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 liter visbouillon
  • 200 gram kabeljauwfilets
  • 1 eetlepel(s) maïzena
  • 3 tenen geperste knoflook
  • ¾ theelepel ve-tsin
  • ½ theelepel suiker
  • 2 eetlepel(s) gehakte selderie
  • zout
  • peper
  • partjes citroen
  • 100 gram mie
  • sojasaus
  • 1 eiwit

Instructies

  • Hak de kabeljauwfilets zeer fijn of draai ze door een vleesmolen.
  • Vermeng ze met maïzena, eiwit, suiker, zout en peper naar smaak, ve-tsin en knoflook.
  • Draai er balletjes van als flinke knikkers zo groot.
  • Breng de bouillon aan de kook, doe er de balletjes bij en laat ze zachtjes koken tot ze boven drijven.
  • Schep ze uit de bouillon, voeg de voor geweekte mie toe.
  • Laat de soep 2-3 min. doorkoken, warm de balletjes erin op en roer de selderie voor het serveren er doorheen.
  • Dien op met partjes citroen en sojasaus.

Magnetron:

  • Halveer de hoeveelheden.
  • Breng de bouillon in een glazen litermaat afgedekt in 7-8 min. op 100% aan de kook.
  • Doe de balletjes en de mie erin en verwarm de soep afgedekt 2 min. op 70%.
  • Roer de selderie erdoor.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Mie / Soep / Vis
Land van herkomst Indonesië