Chinese mosselpan

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3-4 kg mosselen
  • 2 sinaasappels
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 cm gember
  • 1 eetlepel(s) gehakte gembersnippers
  • 1 dl medium sherry
  • 2 eetlepel(s) sojasaus of ketjap manis
  • 1 rode peper
  • 5 lente- / bosuitjes

Instructies

  • Controleer de mosselen.
  • Verwijder beschadigde mosselen en mosselen die niet sluiten na een tik op het aanrecht.
  • Boen de sinaasappels schoon onder heet water.
  • Rasp de schil en pers de vruchten.
  • Voeg gepelde geperste knoflook, geschilde geraspte gemberwortel of -snippers, sherry en sojasaus bij het sinaasappelrasp en sap.
  • Snijd de rode peper zonder zaadjes en de uitjes in smalle ringetjes.
  • Verwarm het sinaasappelmengsel, voeg de mosselen toe en kook ze 2-3 minuten totdat ze allemaal open zijn.
  • Schud de peper en uitjes erdoor.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Lekker met pitabrood en komkommersalade.
Wijnadvies:
Dit zeer aromatische gerecht vraagt om een stevige witte wijn, een Gewurztraminer uit de Elzas. Kan ook heel verrassend zijn met een Cabernet d’Anjou (licht zoet).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Zeevruchten
Land van herkomst China