Chinese mosselpan
Ingrediënten
- 3-4 kg mosselen
- 2 sinaasappels
- 2 teentjes knoflook
- 3 cm gember
- 1 eetlepel(s) gehakte gembersnippers
- 1 dl medium sherry
- 2 eetlepel(s) sojasaus of ketjap manis
- 1 rode peper
- 5 lente- / bosuitjes
Instructies
- Controleer de mosselen.
- Verwijder beschadigde mosselen en mosselen die niet sluiten na een tik op het aanrecht.
- Boen de sinaasappels schoon onder heet water.
- Rasp de schil en pers de vruchten.
- Voeg gepelde geperste knoflook, geschilde geraspte gemberwortel of -snippers, sherry en sojasaus bij het sinaasappelrasp en sap.
- Snijd de rode peper zonder zaadjes en de uitjes in smalle ringetjes.
- Verwarm het sinaasappelmengsel, voeg de mosselen toe en kook ze 2-3 minuten totdat ze allemaal open zijn.
- Schud de peper en uitjes erdoor.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met pitabrood en komkommersalade. Wijnadvies:
Dit zeer aromatische gerecht vraagt om een stevige witte wijn, een Gewurztraminer uit de Elzas. Kan ook heel verrassend zijn met een Cabernet d’Anjou (licht zoet).
Lekker met pitabrood en komkommersalade. Wijnadvies:
Dit zeer aromatische gerecht vraagt om een stevige witte wijn, een Gewurztraminer uit de Elzas. Kan ook heel verrassend zijn met een Cabernet d’Anjou (licht zoet).