Chinese speklapjes

Chinese speklapjes

Dit gerecht heeft wat voorbereiding nodig
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 eetlepels oestersaus
  • 3 eetlepels donkere sojasaus
  • 2 eetlepels zoete sojasaus
  • 3 theelepel chilisaus
  • 600 gram speklapjes
  • 2 eetlepels honing
  • 1.25 dl water
  • ½ theelepel laos conimex
  • 4 flinke tenen knoflook geplet

Ook nodig:

  • Slowcoocker

Instructies

  • Meng 1 eetlepel oestersaus, 1 eetlepel van beide sojasausen en 1 theelepel chilisaus in een kom.
  • Snij de speklapjes in reepjes van ong. 1 cm breed en doe deze in het mengsel.
  • Laat minstens 1 uur marineren op kamertemperatuur.
  • Bak de spekjes uit in een koekenpan.
  • Haal het spek eruit als het bruin en knapperig is en doe het in de slowcooker.
  • Meng de rest van de oestersaus en sojasauzen, de honing, de galangawortel, knoflook en het water, roer goed door tot de honing is opgelost.
  • Giet dit over de spekjes heen. 4-5 uur op laag.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met bv rijst en lente-ui.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Slowcooker / Vlees
Land van herkomst China