Wokgerecht met Chinese Spinazie en Quorn

Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 g eiermie
  • 1 pakje Quorn-stukjes à 350 g
  • 3 eetlepels zoete ketjap
  • 2 uien gepeld en in halve ringen gesneden
  • 3 eetlepels wokolie
  • ½ eetlepel sambal oelek
  • 2 zakken panklare spinazie à 300 g
  • 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes

Instructies

  • Bereid de eiermie volgens de instructies op de verpakking.
  • Meng de Quorn-stukjes met de zoete ketjap.
  • Verhit de wokolie in een wok en roerbak de Quorn-stukjes gedurende 5 minuten.
  • Voeg de uien en sambal toe aan de wok en roerbak nog eens 2 minuten.
  • Voeg de spinazie geleidelijk toe aan de wok, en roerbak telkens tot het vorige deel is geslonken voordat je het volgende deel toevoegt.
  • Breng het gerecht op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de gekookte eiermie over vier borden.
  • Schep de gebakken spinazie en Quorn er bovenop en bestrooi met geroosterde sesamzaadjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Dit gerecht met Chinese spinazie en Quorn gaat goed samen met een lichte en frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio. Als je liever bier drinkt, kies dan voor een koud pilsje.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 20 g | Vet: 10 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Roerbakken / Wokken
Land van herkomst China
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Tarwevrij / Vegetarisch