Wokgerecht van Gemarineerde Tilapia met Groenten en Mie

Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 375 g tilapiafilet diepvries, in reepjes gesneden
  • 3 bosuitjes in dunne ringen gesneden
  • 2 eetlepels wokolie
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 400 g Chinese roerbakmix met bijvoorbeeld paksoi, Chinese kool en wortel
  • 300 g gesneden prei
  • 6 eetlepels woksaus oester & knoflook
  • 250 g Chinese mie

Instructies

  • Marineer de tilapiafilet in een beetje woksaus gedurende 10 minuten.
  • Verhit de wokolie in een wok.
  • Voeg de knoflook toe en bak deze gedurende 1 minuut.
  • Voeg de gemarineerde tilapia toe en bak deze ongeveer 1 minuut mee.
  • Voeg de Chinese roerbakmix en prei toe en roerbak deze gedurende ongeveer 3 minuten.
  • Voeg de resterende woksaus toe en verwarm het gerecht goed door.
  • Kook ondertussen de Chinese mie volgens de instructies op de verpakking.
  • Meng de uitgelekte mie met de gesneden bosuitjes.
  • Verdeel de mie over 4 borden en schep het vis-groentemengsel ernaast.
  • Serveer direct en geniet van de heerlijke smaken!

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte en frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een Riesling, vormt een goede combinatie met dit gerecht en zal de verschillende smaken mooi aanvullen.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 25 g | Vet: 10 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Roerbakken / Wokken / Vis
Land van herkomst China