Chinese zoetzuur van roerbakvlees en kerstomaatjes met groenterijst

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gr roerbakvleesblokjes
  • 1 pakje Conimex Mix voor Chinese Zoetzuur
  • Conimex Wok Olie
  • 400 gr rijst
  • 250 gr kerstomaatjes
  • 300 gr roerbakgroenten
  • 2 eetlepel(s) Conimex Kerrie Djawa

Instructies

  • Meng het roerbakvlees met de marinademix (uit het pakje) en 2 eetlepels olie.
  • 15 minuten laten marineren.
  • Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Maak de tomaatjes schoon en halveer eventueel de grote exemplaren.
  • Verhit een grote wok en roerbak hierin het roerbakvlees 2 minuten.
  • Meng ondertussen de mix voor saus (uit het pakje) met 3,5 dl koud water.
  • Voeg de tomaatjes en de saus toe aan het vlees en breng de saus al roerende aan de kook.
  • 5 minuten zachtjes laten pruttelen.
  • Verhit een andere grote wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak de groenten en het kerriepoeder 5 minuten.
  • Meng de warme rijst met de geroerbakte groenten.
  • Verdeel de groenterijst over 4 borden en schep het zoetzuur vlees ernaast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Zet lekker knapperige Conimex Kroepoek Bali op tafel.

Variatietip:

voeg met de tomaatjes stukjes ananas (uit blik) of een handvol gewelde rozijnen toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rijst / Roerbakken / Wokken
Land van herkomst Oosters