Chocobommen

Chocobommen

Porties: 15 stuks
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Ingrediënten voor de cupcakes:

  • 150 gram boter zachte
  • 150 gram Suiker
  • 1 Snufje zout
  • Vanille extract
  • 2 Eieren kamertemperatuur
  • 160 gram Bloem
  • 30 g Cacaopoeder
  • ½ TL Bakpoeder
  • ¼ TL Natrium bicarbonaat
  • Een beetje melk eventueel kamertemperatuur

Ingrediënten voor de banketbakkersroom:

  • ½ liter melk
  • 125 gram suiker
  • 1 eidooier
  • 50 gram chocolade in stukjes
  • 50 gram chocolade puddingpoeder Imperial of custard
  • Je houdt nog pudding over die mag je zo opeten ?

Ingrediënten voor de topping:

  • 200 ml room
  • 400 g chocolade pure of melk / geraspt
  • 100 g boter
  • 1 koffielepel honing
  • Vanille extract

Instructies

  • Maak de banketbakkersroom door een groot gedeelte van de melk met de suiker aan de kook te brengen.
  • Het andere restje melk meng je met de eidooier en het puddingpoeder tot een papje.
  • Wanneer de melk kookt voeg je een scheutje kokende melk toe aan het papje, roer door en schenk dan alles terug in de pan en breng opnieuw onder voortdurend roeren aan de kook.
  • Haal de pan van het vuur en voeg de sukjes chocolade toe.
  • Roer nog eens door.
  • Schenk de pudding in een schaal en dek hem af met plastic folie.
  • Laat hem zo in de koelkast afkoelen.
  • Breng voor de topping de room en de boter samen aan de kook.
  • Snijd de chocolade al fijn en doe deze in een kom.
  • Schenk de warme room bij de chocolade en laat even staan.
  • Roer dan door tot alles mooi gesmolten en egaal is.
  • Voeg als laatste een koffielepel honing en een scheutje vanille extract toe en roer nog eens door.
  • Zet de topping weg in de koelkast.
  • Wanneer deze straks koud is kloppen we hem op tot een luchtige topping.
  • Voor de cupcakes klop je de suiker met de boter en het vanille extract tot een romige crème en voeg dan een voor een de eitjes toe.
  • Meng alle droge ingrediënten met elkaar en zeef ze boven de kom.
  • Klop kort verder.
  • Als het beslag nog te stevig is schenk je er een klein scheutje melk bij.
  • LET OP, dit is geen lopend beslag, je moet het met een ijslepel in de cupcakes kunnen scheppen dus melk mag maar moet niet !
  • Bak de cupcakes in een voorverwarmde oven van 175°C in ca 20 à 25 minuutjes gaar.

Afwerking:

  • Neem de cupcakes erbij en de appelboor.
  • Maak in het midden van de cupcakes met de appelboor een gaatje. Klop de pudding luchtig op en doe deze in de spuitzak met het vulmondje. Vul nu elk gaatje in de cupcake met de pudding. Klop de topping op tot een luchtige maar stevige topping. Neem een andere spuitzak met een mondje naar keuze en spuit nu de cupcake mooi op. Je kunt de cupcakes in de koelkast bewaren maar haal ze een half uurtje voor het serveren uit de koelkast, dan zijn ze het lekkerste.
  • Maak in het midden van de cupcakes met de appelboor een gaatje.
  • Klop de pudding luchtig op en doe deze in de spuitzak met het vulmondje.
  • Vul nu elk gaatje in de cupcake met de pudding.
  • Klop de topping op tot een luchtige maar stevige topping.
  • Neem een andere spuitzak met een mondje naar keuze en spuit nu de cupcake mooi op.
  • Je kunt de cupcakes in de koelkast bewaren maar haal ze een half uurtje voor het serveren uit de koelkast, dan zijn ze het lekkerste.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cupcakes / Muffins