Chocolade-banaancrumble

Boodschappen 10-2006
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 rijpe bananen
  • 100 g chocola melk of puur (ca. 1½ reep)
  • 12 volkoren biscuitjes
  • 25 g boter
  • 25 g rietsuiker
  • 200 ml slagroom

Instructies

  • Haal de schil van de bananen en snijd de bananen in plakjes.
  • Breek de chocola in stukjes.
  • Doe de stukjes in een stevige plastic zak en sluit die goed af.
  • Hak de stukjes chocola, bijvoorbeeld met een deegrol, tot grove kruimels.
  • Doe de kleingemaakte chocola in een kom.
  • Verkruimel de biscuitjes.
  • Verdeel de plakjes banaan over 4 royale bakjes.
  • Smelt de boter in een pannetje en roer de koekkruimels en (riet)suiker erdoor.
  • Zet het pannetje even weg op een onderzetter.
  • Verwarm de slagroom in een steelpan.
  • Haal de pan van het vuur en roer de chocola erdoor.
  • Giet dit mengsel op de plakjes banaan.
  • Schep er dan het boter-koekkruimel-suikermengsel bovenop.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Nagerecht