Chocolade-banaancrumble
Boodschappen 10-2006
Ingrediënten
- 4 rijpe bananen
- 100 g chocola melk of puur (ca. 1½ reep)
- 12 volkoren biscuitjes
- 25 g boter
- 25 g rietsuiker
- 200 ml slagroom
Instructies
- Haal de schil van de bananen en snijd de bananen in plakjes.
- Breek de chocola in stukjes.
- Doe de stukjes in een stevige plastic zak en sluit die goed af.
- Hak de stukjes chocola, bijvoorbeeld met een deegrol, tot grove kruimels.
- Doe de kleingemaakte chocola in een kom.
- Verkruimel de biscuitjes.
- Verdeel de plakjes banaan over 4 royale bakjes.
- Smelt de boter in een pannetje en roer de koekkruimels en (riet)suiker erdoor.
- Zet het pannetje even weg op een onderzetter.
- Verwarm de slagroom in een steelpan.
- Haal de pan van het vuur en roer de chocola erdoor.
- Giet dit mengsel op de plakjes banaan.
- Schep er dan het boter-koekkruimel-suikermengsel bovenop.