Chocolade espressotaart

AllerHande september 2003
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 75 g roomboter
  • 200 g walnoten fijngehakt
  • 150 g donkerbruine basterdsuiker
  • 4 eetlepel(s) bloem
  • 5 eetlepel(s) koffielikeur bijv. Tia Maria slijter
  • 250 g extra bittere chocolade
  • 200 ml slagroom
  • 1 kopje espressokoffie sterk en versgezet
  • 4 eierdooiers
  • 100 g amaretti amandelkoekjes

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 150 °C.
  • Boter laten smelten.
  • Walnoten, boter, helft van suiker, bloem en 1 eetlepel likeur in keukenmachine mengen.
  • Deeg tot bal kneden.
  • Deeg in ingevette taartvorm uitdrukken, met opstaande rand van 2 cm.
  • In pan laag water aan de kook brengen.
  • Boven kom 75 g chocolade verbrokkelen en kom op pan zetten (bodem kom mag water niet raken).
  • Chocolade al roerend laten smelten.
  • Deegbodem bestrijken met gesmolten chocolade.
  • In pan met dikke bodem slagroom aan de kook brengen.
  • Rest van chocolade erboven verbrokkelen en al roerend laten smelten.
  • Espresso erdoor roeren en pan van vuur nemen.
  • In kom dooiers met rest van suiker (met mixer) tot romige, lichtgekleurde massa kloppen.
  • Dooiermengsel geleidelijk door chocoladesaus roeren.
  • Amaretti boven deegbodem verbrokkelen en besprenkelen met rest van likeur.
  • Chocolademengsel in taartvorm schenken.
  • Taart in midden van oven in ca. 50 minuten gaarbakken.
  • Taart uit oven nemen en minstens 1 uur laten afkoelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Nagerecht / Taart
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch