Chocolade lebkuchen

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 325 gr suiker
  • 4 eieren
  • 75 gr fijngehakte sukade
  • 75 gr gesneden oranjesnippers
  • 100 gr gemalen witte amandelen
  • 15 gehakte pistachenoten
  • 1 citroen de geraspte schil er van
  • 240 gr bloem
  • 1 tl speculaaskruiden
  • 70 gr cacao
  • ronde stukjes ouwel
  • bittere chocolade of couverture

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C).
  • Roer de eieren met suiker schuimig, doe er gehakte sukade, gesneden oranjesnippers, amandelen, pistachenoten, kruiden en citroensap door.
  • Vermeng bloem en cacao en klop het door het beslag.
  • Leg op elk ouwel rondje een lepel beslag en bak de koekjes 25-30 minuten.
  • Laat ze op een rooster afkoelen en bestrijk ze met au-bain-marie gesmolten chocolade of couverture.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Koek