Chocolade muizen-kaas-taart

Chocolade muizen-kaas-taart

Kaas is echt iets Nederlands. En als je aan kaas denkt, dan denk je ook aan muizen. Deze chocolade muizen-kaastaart is om van te snoepen!
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Ingrediënten:

  • 330 gram mix voor biscuitdeeg
  • 6 ei
  • 33 ml. water
  • 40 gram Droste cacaopoeder
  • 20 gram poedersuiker

Voor de vulling:

  • 3 blaadjes gelatine
  • 350 gram magere kwark
  • 175 ml slagroom
  • 100 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2,5 tl citroen essence

Voor de versiering:

  • witte marsepein
  • zwarte marsepein
  • gele voedselkleurstof

Benodigdheden:

  • 2 kommen
  • mixer
  • spatel
  • bakvorm van 24cm
  • schaaltje
  • pannetje
  • spuitzak
  • mes of cakesnijder
  • bolletjes tool
  • lepel
  • deegroller

Instructies

  • Doe alle ingrediënten in de kom.
  • Mix 8 minuten op hoogste snelheid.
  • Mix 2 minuten op laagste snelheid.
  • Vet de bakvorm in en/of bekleed deze met bakpapier.
  • Giet de mix voorzichtig in de bakvoorm en plaats deze in een voorverwarme oven.
  • Bak de biscuit 30-35 minuten op 175 graden (Heteluchtoven 160 graden).
  • Haal de cake uit de oven en laat deze goed afkoelen.
  • Wanneer hij goed is afgekoeld, kun je de taart in lagen snijden en recht snijden aan de bovenkant, wanneer deze bol loopt.
  • Snijdt eventueel een klein puntje uit de taart.

Voor de vulling

  • Week de gelatine in een schaaltje koud water.
  • Roer de kwark, de suiker, de vanillesuiker en de citroenaroma door elkaar.
  • Knijp de gelatine uit en smelt het op laag vuur in het pannetje samen met 2 a 3 el kwark. Wanneer de gelatine is opgelost, roer je het mengsel door de rest van de kwark met de spatel.
  • Klop de slagroom stijf en lepel deze door het kwarkmengsel
  • Laat het mengsel nu staan tot het een goede dikte heeft om te smeren.
  • Smeer met de spatel nog een dunne laag kwark over de gehele taart, zodat de marsepein hier goed aan blijft plakken.
  • Zorg dat je nog wat kwark overhoud voor een sierrandje om de taart.

Voor de decoratie

  • Verwarm de witte marsepein heel even in de magnatron zodat het makkelijker te kneden is. Neem een stukje apart voor de muizen.
  • Gebruik enkele druppels gele voedsel kleurstof om de marsepein geel te kleuren zodat je de kleur van kaas krijgt.
  • Kneed het geheel goed door.
  • Rol de marsepein zo ver mogelijk uit (wanneer het aan de deegrollen blijft plakken, bestrooi het dan met maïzena).
  • Leg de plak marsepein over de taart heen. Dit gaat makkelijker als je de marsepein voorzichtig om de deegroller heen wikkelt. Strijk de marsepein glad en snijdt eventueel een te veel voorzichtig af. Met het bolletjes tool kun je nu heel voorzichtig deukjes in de taart maken door draaiende beweging te maken. Doe dit echt voorzichtig! Als je te hard drukt, steek je door de marsepein heen.
  • Spuit een sierrand om de taart heen met de overgebleven kwark.
  • Kneed nu het stuk wit dat je nog overhad met een klein gedeelte zwart om zo de grijze kleur voor de muis te krijgen.
  • Verdeel de marsepein in drie stukken en haal van elk stuk een klein gedeelte af voor de ogen, oren en de staart.
  • De grote stukken rol je tot een druppel vorm.
  • Dit is het lichaam van de muis. Maak bij een van de druppels een staartje aan en plaats deze muis in het uitgesneden stuk van de taart.
  • Deze muis snoept zich een weg door de kaas heen!
  • Bij de andere twee druppels, maak je een staart, twee kleine bolletjes voor de ogen die je met de kleine kant van de bolletjes tool kunt aanbrengen.
  • En als laatste maak je twee oren voor de muis.
  • Deze kun je vorm geven door ze aan de onderkant een beetje dubbel te vouwen.
  • Druk de oren voorzichtig aan en plaats de muizen op de taart.
  • Nu eens kijken hoe de gasten reageren op deze muizen!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Taart